Alojzija Stepinca 7, 31300 Beli Manastir
(031) 790 500
(031) 790 515

Besplatno pražnjenje septičke jame priključenima na vodovod

BELI MANASTIR – Jučer su direktor Baranjskog vodovoda, Damir Paulić, i načelnik Općine Čeminac, Damir Rešetar, parafirali sporazum, prema kojem će mjesne septičke jame prazniti specijalno vozilo i zbrinjavati otpadne vode. Čeminčanima, kaže Paulić, koji su do sada legalno pražnjenje septičkih jama plaćali 300-tinjak kuna, to će ubuduće biti besplatno – ali samo ako su priključeni na vodovod.

Takav model u Belom Manastiru primjenjujemo sedam mjeseci i pokazao se učinkovitim – objašnjava Paulić, dodajući da će septičke jame, uz prethodnu najavu, prazniti u dvije smjene. Tzv. mobilni priključak bit će omogućen za 700-tinjak domaćinstava, što je nešto više od 50 posto ukupnog stanovništva s mogućnošću priključka na vodovod.

Paulić naglašava kako su se njegova tvrtka i Općina Čeminac odrekli dijela zarade radi što masovnijeg prikapčanja na vodovod. Novi način pražnjenja septičkih jama, osim što će omogućiti da 70.000 “kubika” otpadnih voda godišnje bude prikladno zbrinuto, otvorit će i jedno radno mjesto, jer će Baranjski vodovod zaposliti vozača kamiona s područja Općine Čeminac.

Načelnik Rešetar naglašava da su oduševljeno prihvatili ponuđeni model te da se nada kako će, šest godina nakon izgradnje vodovoda, porasti broj priključaka.

I.Getto

28. ožujka 2012.